Çok okursun yatistirmaz.
Çok bilirsin açiklamaz.
Çok konusursun anlatilmaz.
Aradigin ‘serinlik’ bir türlü gelmez, yanar ruhun, yanar için
Bu yangin, bu bunalti içinde bir ‘Varlik kokusu’ alirsin, kendini O’na birakmak duygusuyla dolarsin.
Anlarsin ki, kus kendini havaya birakmadan uçan bir varlik oldugunu bilemez. Balik kendini suya birakmadan yüzen bir varlik oldugunu bilemez.
Allah’in varligindan bir koku alarak, Hakikat Evi’ne girebilmenin, oradaki izlere bakip bakip, o evde nasil bir Varlik’in bulunduguna dair bir seyler söyleyebilmenin birincil kosulu içtenliktir.
Daha önce içtenlik eve dönüstür diyen yazarimiz, bu kez de tüm içtenligiyle hem aklini, hem gönlünü Allah’a çevirerek O’nun kokusunu içine çeke çeke yazdigi yazilardan olusan bir kitaba imza atiyor.
Daha ilk satirlardan itibaren de, bu yogun kisisel tecrübeye, ciddi bir metafizik, tasavvufi birikimin eslik ettigine tanik olunuyor.
Varlik Kokusu, hiçlik ve anlamsizlikla bogusan insanin ancak Allah’la, O’na yönelerek huzurlu ve anlamli bir varlik duygusunu edinebileceginin altini çizerken, okuru, hayata, kendine, bildiklerine bu perspektiften bakmaya ve degerlendirmeye itiyor.
Ayrica yazar, kadin, müzik, kader, ask, kitap, siir, hayat gibi ele aldigi her kavrami mutlaka Allah’la baglantili olarak ele alip islediginden her sayfaya ister istemez bir varlik kokusu siniyor.
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli