Uygulamalı Sosyal Psikoloji kitabı, bildiğimiz kadarıyla, Türkiye'de bu alanda yazılan ilk sistematik kaynak olma özelliğine sahiptir. Uygulamalı sosyal psikoloji, psikolojinin geleneksel uygulama alanlarının dışına çıkarak (sosyal) psikolojinin kuramsal ve görgül birikimini toplumsal sorunların çözümü ve toplumsal refahın arttırılması adına uygulanan müdahale ve uygulamaları bütüncül bir yaklaşım çerçevesinde sunmaktadır. Temel bilimsel yaklaşımdan ziyade uygulama alanlarını ön plana çıkaran bu kitap, psikolojinin farklı disiplinlerindeki yaklaşımları sosyal psikolojik yaklaşımlar ile bütünleştirmektedir.
Konu çeşitliliğinin fazla olması nedeniyle bu kitap, dört ana grupta toplanmıştır: İlk kısımda yer alan bölümler, uygulamalı sosyal psikolojinin temel ilkeleri ve kuramsal temeline odaklanarak, uygulamalar için temel oluşturmayı hedeflemektedir. Kitabın ikinci kısmı; göç, yoksulluk, eşitsizlikler, çatışma, tüketim ve sosyal güven gibi toplumsal sorunları çözmek için geliştirilen müdahale programlarına odaklanmaktadır. Üçüncü kısım; sosyal psikolojinin sağlık, eğitim, iş, hukuk, siyaset, çevre, spor ve trafik gibi alanlarda uygulama geliştirilmesindeki rolünün altını çizen bölümleri içermektedir. Son kısım ise psikolojinin geleneksel uygulama alanı olan klinik psikoloji yaklaşımları ile sosyal psikoloji yaklaşımlarının iş birliğini ele alan bölümlerden oluşmaktadır.
Yazarlar : Ahmet Demirden, Başar Demir, Beril Türkoğlu, Cem Şafak Çukur, Derya Karanfil, Emine İnan, Emine Yücel, Gülden Sayılan, Gülten Ünal, Halime Şenay Güzel, Hamit Coşkun, İlknur Dilekler, M. Ozan Altın, Nihal Mamatoğlu, Nur Elibol Pekaslan, Ozan Altın, Özden Yalçınkaya Alkar, Öznur Göçmen, Sami Çoksan, Selmin Erdi Gök, Pelin Sağlam, Sıla Demir, Yankı Süsen, Tuğba Koçak Özel
Üretici
Nobel Akademik Yayıncılık