Arthur Danto bu kitapta Andy Warhol’un 1964 tarihli Brillo Kutusu’nun, Batı sanatının müesses nizam ve gidişatını sona erdirip, sanatın icra, idrak ve teşhir edilme biçimini değiştiren bir çoğulculuk anlayışına öncülük ettiğini savunuyor. Fevkalade ufuk açıcı ve bir hayli kışkırtıcı nitelikteki makalelerinde Danto, çeşitli sanat yaklaşımlarının ve bunların sonucu olarak gelişmiş olan tarihsel anlatıların farklı kültürler karşısında ne şekilde değişime uğradıklarını konu ediyor. Bununla kalmayıp, sansür ve sanatçılara yönelik devlet desteği de dahil olmak üzere günümüz sanatının en tartışmalı konularının üzerine gidiyor. Arthur C. Danto Johnsonian Emeritus ünvanı ile Columbia Üniversitesi’nde Felsefe Professörlüğü yapmış, The Nation dergisinde sanat eleştirileri yazmıştır. 1990 yılında National Book Critics Circle tarafından en iyi eleştiri eser ödülüne layık görülmüştür.
Arthur Danto Amerika’nın en radikal sanat yazarı radikal çünkü, dili açık ve dürüst, günün modasına karşı kayıtsız ve sanata gönülden aşık.
Richard Sennett
Özenli, trend karşıtı ve harikulade bir şekilde anlaşılır.Danto, çağımızın en ilgi çekici ve önemli eleştirmenlerinden biri.
Bruce Barcott, Seattle Weekly
Konu Amerika’da sanat eleştirmeliği olunca Arthur C. Danto rakipsiz konuyla ilgili bütün fikir insanları tarafından ilk iş olarak okunması gereken bir çağdaş sanat düşünürü.
Carlin Romano, Philedelphia Inquirer
Danto’nun serseri zekası kitabı herkes için sürükleyici bir hale getiriyor. Sanatın felsefeye dönüştüğü çağımızda Danto, zaman zaman şiiri andıran bir eleştiri örneğine imza atıyor.
Nicholas Jenkins, New York Newsday
Danto güncel kültür söz konusu olduğunda en sık karşılaştığımız hususlardan birine dair zengin yorumlarını sunuyor.
Thomas West, Washington Post Book World
Yazar Adı
Arthur C. Danto
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli