Yûsuf’un Rüyasını Yeniden Görmek
Yûsuf’un Rüyasını Yeniden Görmek

Yûsuf’un Rüyasını Yeniden Görmek

Fiyat : ₺160,74
Stok Miktarı : 0
Barkod : 9786256309388
₺30,26 `den başlayan taksitlerle
Hu¨sn içre cemâl ve cemâl içre hu¨sn.
Kur’an-ı Kerim’in her kıssası gu¨zeldir. Ama Yûsuf kıssası ayrı gu¨zeldir. Yûsuf kıssası, insanlara hayatın anlamını açıklamakta ve kaderin sır perdesini son derece latif bir şekilde aralamaktadır. Bu yönu¨yle hayatı anlamlandırmakta zorlanan, kendini çaresiz ve kimsesiz hisseden bu¨tu¨n mahzun gönu¨ller için bir teselli kaynağı ve bir çıkış kapısıdır.
Kıssa, Hz. Yûsuf [as] u¨zerinden iffet, ihsan, zarafet, vefâ ve affetmek gibi birtakım ahlâkî değerler inşâ etmektedir. Aile içerisinde –ki buna insanlık ailesi de diyebiliriz– yaşanabilecek ahlâkî problemler için de bir rehberdir.
Doç. Dr. Celalettin Divlekci, Yûsuf kıssasının anlatıldığı âyetlerin tefsirini yaptığı bu çalışmada, tefsir geleneğinden beslenirken akademik ciddiyet ile edebi anlatım arasında bir denge sağlayarak okuyucuya anlaşılır ve keyifli bir metin sunuyor.
Kıssada birer ders ve ibret olarak zikredilen noktaları göstermeyi amaçlayan Divlekci, kıssadaki anlatım tekniklerinden, karakter isimlerinin kullanımına kadar çeşitli detayları ele alarak âyetlere dair yeni perspektifler ortaya koyuyor.
Hz. Yûsuf’un ru¨yasına yaklaşmak isteyen herkes için.
Yazar Adı
Celalettin Divlekci
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
ad
Basım Yılı
2024
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
9786256309388 9786256309388 421000