On Üç Birbirinden Seçkin Terapist Utanç Fenomenine Işık Tutuyorlar…
Bu kitapta, on üç kişiden oluşan bir uzman terapist grubunun, utancın benlik gelişimi üzerindeki derin etkisini araştırdığı bu derlemede, oluşturulan on dört bölüm en güncel kuramlar ve gerçekleştirilen terapi uygulamaları ışığında utanç fenomenini anlamaya dair bir bütünsel bir bağlam sunmaktadırlar. Ayrıca bu kitap birbirinden farklı klinik terapi yaşantıları sunarak, din, kültür, ırk, cinsel tercih, yaş ve sosyo-ekonomik açılardan farklı aidiyetleri bulunan bireylerin, ya da grup üyelerinin deneyimlerini gözler önüne sermektedir.
“Olağanüstü … Lee ve Wheeler, farklı yaklaşımlar kullanan her biri birbirinden nitelikli uzman terapistlerle birlikte, utanca dair farklı iç görüler geliştirerek Gestalt terapisinin geniş yelpazesini daha da zenginleştirmişler. Bu kitap, tüm psikoterapistler için bir olmazsa olmazdır.”
Dr. Gershen Kaufman, Michigan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve “Utanç: Şefkatin Gücü” kitabının yazarı.
“Lee ve Wheeler, psikoterapide utancın ne olduğuna dair yükselttikleri bu bütünlüklü ve güçlü sesle bize o duyguyu derinden hissettiriyorlar. Şimdiye kadar tüm Psikopatalojik çevreler tarafından olumsuz olarak nitelendirilmiş olan utanca dair, çokça özgün bulgu ortaya konulmuştur. Fakat bu çalışmaya kadar, bizler utancın klinik süreçte ve terapötik bağlamda nasıl kendini gösterdiğine ve işlediğine dair çok da net bir resme sahip değildik. Teorik iç görüleri aydınlatmak adına, oldukça zengin ve detaylı klinik çalışmalar gerçekleştirmişler. Lee ve Wheeler, psikoterapötik ortamda utancın nasıl deneyimlendiğine bütünlükçü ve tamamen yeni olan bir yaklaşım getirmektedirler.”
David R. Cook, Wisconsin Stout Üniversitesi, Aile ve Evlilik terapisi alanında Fahri Profesör.
“Utancın Sesi ile birlikte, Gestalt Modeli; bir bireyi, ancak bireysel dinamikleri ve süreçlerini göz önünde bulundurarak, toplumsal bağlam içinde konumlandırabileceğimize dair, doğru ve akılcı yaklaşımıyla ortaya koyduğu ideali gerçekleştirmek adına büyük bir adım daha atmış oldu. Gestalt merceği kullanmak, terapötik süreçler, ilişki kurma ve aile dinamiklerindeki hayati yerini de netliğe kavuşturuyor. Okullardaki klinisyenlerin hepsi, utanç literatürüne yeni bir katkı sunan bu çalışmanın ortaya çıkışından memnun olmalıdırlar.”
Sonia March Nevis, İlişki Sistemleri Merkezi Müdürü, Cleveland, Gestalt Enstitüsü.
Yazar Adı
Robert G. Lee, Gordon Wheeler
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli