Sanat Dünyamız Sayı: 157
Sanat Dünyamız Sayı: 157

Sanat Dünyamız Sayı: 157

YAZAR ADI : Komisyon
Fiyat : ₺16,36
Stok Miktarı : 0
Barkod : 2016000007053
₺3,08 `den başlayan taksitlerle
Sanat Dünyamız 43. yayın yılında
sanatçıyı araştırmaya, Türkiye’de sanat tarihi yazımına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Elmgreen&Dragset ile söyleşi; İrfan Önürmen; JaschaHeifetz; Mustafa Pilevneli ile söyleşi ClausFottinger’in “Gelibolu Projesi – 2002-2015” ve sanatın birçok konusu Mart-Nisan 2017 sayısında.

15. İstanbul Bienali Küratörleri Elmgreen&Dragset ile Söyleşi
16 Eylül-12 Kasım 2017’de izlenecek olan 15. İstanbul Bienali’nin küratörleri ünlü bir sanatçı ikilisi Elmgreen&Dragset ile söyleşide küratörlük çalışmalarına odaklanıldı. Söyleşiye eşlik eden albümde ise ikilinin kendi sanat yapıtlarından bir seçki yer aldı.

Mustafa Pilevneli ile Yetmiş Yedi Yıl
Sanatçı Mustafa Pilevneli ile, hayatı ve sanatı hakkında bir söyleşiyi sanat tarihçi Ömer Faruk Şerifoğlu yaptı. Bu renkli söyleşi, yurtiçinde ve yurtdışında birebir tecrübelerin ışığında, sanat tarihimize pencereler açarken, yakın tarihin kültürel, sosyal açılardan değerlendirilmesine katkı sağlıyor.

Paul Signac
Mehmet Rifat yazısında eser yaratım süreci araştırmalarında oluşsal eleştiri yaklaşımını ve bunun sanat alanında uygulamasını geçen sayıda Gauguin örneği üzerinden değerlendirmişti. Bu sayıda Signac’ı odağa aldı.

Güzel Sanatlardan Güncel Sanata
Süreyya Su, güzel sanatlardan güncel sanata geçen sürenin kavramsal ve pratikteki izini sürerken sanatın ve hayatın durumunu, modern toplumun sanatla ve dünyayla ilişkilerini yorumladı.

Gülseren Kayalı
Gültekin Emre’nin edebiyat ve resim tarihimize göndermeler içeren deneme yazısının baş karakterleri sanatçı Gülseren Kayalı’nın kedi resimleri oldu.

Ars Leksikografi
Medya sanatçısı, görsel araştırmacı Ege Berensel kavram üretimi meselesini kültür sanat alanındaki tarihi ve edebiyatla, sanat akımlarıyla ilişkisi üzerinden ele aldı.

İrfan Önürmen
Nusret Polat sanatçı İrfan Önürmen’in çalışmalarını insan ve herkes kavramlarından yola çıkarak kaleme aldı.

JaschaHeifetz’in İstanbul resitalleri
Müzisyen Strausslar ve Osmanlı Hanedanı başlıklı kitabı 2012 yılında YKY’den yayımlanan Ömer Eğecioğlu’nun bu sayıdaki araştırma konusu JaschaHeifetz’in 1928’teki istanbul resitalleri oldu.

fragMENtaTION dizisi no 28: ClausFottinger
Sanat Dünyamız’ın Necmi Sönmez küratörlüğünde süregelen fragMENtaTION dizisinin bu sayıdaki konuğu Alman sanatçı ClausFottinger oldu. Sönmez’in yazısında dediği gibi “ClausFöttinger, farklı ışık kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdiği heykel ve yerleştirmeleriyle tanınmaktadır. 2004 yazında tesadüfler sonucu yolu Çanakkale’nin Sedülbahir köyüne düşen sanatçı, burada da kendisine bir atölye kurarak, farklı tarihsel katmanlara gönderme yapan coğrafyanın etkisiyle çalışmaya başlıyor. Föttinger, antik dönemlerde Hellespont, 20. yüzyıl başından itibaren Gelibolu/Gallipoli olarak isimlendirilen coğrafyada hem Türkiye hem de dünya tarihinin nasıl şekillendiğini ele alan çalışmalarında, tarihin farklı katmanlarını farklı açılardan sorgulamaktadır. Bu soruların çıkış noktasını, I. Dünya Savaşı’nın gelişimini yakından etkileyen Çanakkale Savaşı oluşturmaktadır.”

Mustafa Hulusi
Yaşamını ve çalışmalarını Londra ve Kıbrıs’ta sürdüren sanatçı Mustafa Hulusi’nin Dirimart Galeri’de 10 Aralık 2016 – 20 Ocak 2017 tarihleri arasında yer alan “Tersine Coşkunluk” sergisini sanatçı HuoRf yorumladı.

Sadık Arı
Kültigin Kağan Akbulut otuz yaş altı sanatçılar hakkında yazmaya devam ediyor. Bu sayıda; desenleriyle çok dikkat çeken sanatçı Sadık Arı’yı kaleme aldı.

Onur Gürkan
Onur Gürkan ile Tatil başlıklı çalışması vesilesiyle yapılan söyleşide bellek, sanatçı kitapları, görsel dil ve benzeri konular konuşuldu.
Yazar Adı
Komisyon
Baskı Sayısı
1. Baskı
Kağıt Cinsi
2. Hamur
Kapak Türü
Karton Kapak
Ölçü Birimi
AD
Basım Yılı
2017
Sayfa Sayısı
144
Renk Bilgisi
karışıkçokrenkli
Ebat Bilgisi
çokebatlı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
2016000007053 2016000007053 208304