Teknolojinin hızla geliştiği ve çevik olmanın neredeyse zorunlu olduğu günümüzde proje yönetiminin başarılı olması için sadece kahraman proje yöneticilerine ve Agile koçlara değil,herkesin proje yönetimini ve Agile bildiği organizasyonlara ihtiyaç vardır.
Bu kitap sadece proje kahramanları için değil,projelerde görev alıp proje yönetimine ve Agile'a ilgi duyan herkes için yazılmıştır.Bu kitapta proje yönetiminin tarihçesinden başlayıp,günümüze kadar uzanan mühendislik pratiklerini,metodolojisini ve evrimini detaylı bir şekilde göreceksin.Yazılım dünyasında yolculuğa çıkacak,geleneksel yazılım geliştirme yöntemleri ile Agile (Scrum,Kanban) yöntemleri inceleyecek,bu yöntemleri karşılaştırma fırsatını yakalayacaksın.Bölüm sonlarındaki hikayelerle bu yaklaşımları daha rahat anlayabileceksin.Son olarak,örnek dökümanlarla da proje yönetiminde kullanılan birçok pratiği öğrenme ve kendi projelerinde uygulama şansına sahip olacaksın. Geçmişten günümüze proje yönetimi konulu bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın?
Bu kitabı tesadüfen eline almadıysan eğer, Agile, proje yönetimi, yazılım veya teknoloji konularından birine ilgi duyuyor olmalısın. Tekrardan aldığın rafa koymadan önce, elindeki kitabı diğerlerinden, bu kitabın muadillerinden ayıran özelliklere bir göz atmaya ne dersin?
1. Sadece Temel Proje Yönetimi veya Agile konularından birine odaklanmaktan ziyade, bu kitapta buyaklaşımları bütünsel bir perspektiften görebileceksin.
2. Agile (Scrum) ve geleneksel (Waterfall) yöntemlerle yönetilmiş projelere dair birer hikâye, bölüm sonlarında detaylı olarak anlatılmıştır. Bu hikâyeler sayesinde öğrenmiş olacağın teorik bilgileri somutlaştırarak daha iyi öğrenmiş olacaksın.
3. Proje Yönetiminde kullanılan tekniklerin örnek dokümanlarını ve formatlarını ilgili bölüm sonlarında bulup projelerinde bunlardan istifade edebileceksin.
4. Proje Yönetim Enstitüsü (Project Management Institute, PMI) tarafından dünya üzerinde kabul görmüş en yaygın proje yönetim metodolojisini ayrıntılarıyla öğreneceksin.
5. Teknoloji ve yazılım konularının geçmişten günümüze tarihçesini görüp, bir yazılımın nasıl üretildiğini temel hatlarıyla kavrayacaksın.
6. Agile’i sadece belirli pratik ve çerçeve olarak görmekten ziyade, onun nasıl ve neden ortaya çıktığını, arkasındaki prensipleri ve en yaygın kullanılan Scrum ve Kanban yöntemlerini öğreneceksin.
Teknolojinin hızla geliştiği ve çevik olmanın neredeyse zorunlu olduğu dünyamızda proje yönetiminin başarılı olması için sadece kahraman proje yöneticilerine ve Agile koçlara değil, tüm paydaşların proje yönetimini ve Agile’ı bildiği organizasyonlara ihtiyaç vardır.
Bu kitap sadece proje kahramanları için değil, projelerde görev alıp proje yönetimine ve Agile’a ilgi duyan herkes için yazılmıştır.
Geçmişten günümüze proje yönetimi konulu bir yolculuğa çıkmaya hazır mısın?
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli