Küreselleşme ve dijital iletişim çağının gençlerini iş dünyasında çok daha rekabetçi bir dünya bekliyor. Sevgili Tuğçe, teori ve pratiği harmanlayarak, gençlere,âdeta kılavuz niteliğinde, başarının el kitabını özetlemiş bu kitabında.
İş hayatında kurumların ayakta kalabilmeleri, ürün ve hizmetlerinin markalaşmalarına bağlıyken, iş hayatında bireysel başarının kişisel markalaşma ve imaja bağlı olduğunun altını sarih biçimde çizmiş.
Akademik bilgilerin yanı sıra konferanslarındaki katılımcı gözlemlerini ve kendi işhayatındaki deneyimlerini çok yalın bir dille okuyucularıyla paylaşmış.
Bugüne kadar hep ürün ve hizmetlerin markalaşması ile ilgili kitaplar okuduk. Marka Ben’im, başarılı kariyer yolunda kişinin markalaşmasına, etkin iletişimin ve doğru stratejinin oluşturulmasının önemine vurgu yapan alanındaki ilk çalışmadır. Kurumları başarılı kılan bireylerdir; bireylerin başarılı olması ise bireysel gelişim ve kişisel markalaşmaya bağlıdır. Bu kitap, satır aralarında kendimize dersler çıkaracağımız, öğretici bir kılavuz niteliğindedir. Tuğçe’yi bu başarılı çalışmasından dolayı kutluyor, kişisel markalaşma ve kariyer planlaması alanında değerli çalışmalarının devamını diliyorum!
–Eran Tapan, İş İnsanı
İster gerçek kişi ister tüzel, her kişi ortaya çıktığı çevrede, belli bir itibar ile bilinir. Sözüyle, işiyle, davranışıyla, görünüşüyle ve becerisiyle bir intiba bırakır. İşte bu onun kişisel markasıdır.
Sosyal hayatta veya iş hayatında bu değerlerin, hep aynı seviyede ve sürekli varlığı, markanın yerleşmesinin kaçınılmaz şartıdır. Bu şartların yerine getirilmesinin öğelerini inceliyor Tuğçe Şahin bu kitabında. Kendini ve işini pazarlamak durumuna düşenler, sorulacak soruların cevabını peşinen düşünüp, alınacak olumlu yanıtı hak etme çabasını göstermelidir.
Türkiye’de bir şirket veya ürün isminin başında “Koç” veya son hecesinde “SA” varsa gözü kapalı alınır düşüncesinde, Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı’nın kişisel markası saklıdır.
Tuğçe Şahin, neredeyse bir asır evvel Mevlâna’nın, “Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol!” sözündeki kişisel marka tarifine nasıl erişileceğini bilimsel ve analitik yollarla açıklıyor. Okuyanlara ilham kaynağı olacağından eminim.
-Zekâ Alsancak, MBE – İş İnsanı
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli