Kadim Misir Ötedünya Kitaplari, ölülerini tanrilar nezdinde nurlandiracak büyülü sözlerle donatmanin yani sira ölümden sonraki hayatlarinda onlara yol gösterecek rehberler yaratma arzusuyla dünyanin en eski ve en ilginç metinlerini yaratan bir uygarligin Batili anlamda Kutsal Kitaplar külliyatidir.
Milattan önce ikibinli yillarda yazilmaya baslayan ötedünya metinleri, etkilerini ilk dönem Islamiyetin bazi inançlarina nüfuz edecek kadar uzun süre korumustur. Günümüzde de gerek Misirbilim arastirmacilarinin gerekse de modern psikanaliz, edebiyat ve dinbilim çalismalarinin ilgisni çekmektedir.
Uzman yazarimiz Hornung’un Kadim Misir Ötedünya Kitaplari’ni okuyarak Piramit Metinleri’nden baslayip, Tabut Metinleri, Ölüler Kitabi, Nefes Üzerine Kitap, Amduat, Oniki Magara Büyülü-söz, Kapilar Kitabi, Magaralar Kitabi, Yer Kitabi, Nut Kitabi, Gün Kitabi, Gece Kitabi, Günes Ilahisi, Gök Inegi Kitabi ve Sonsuzlugun Katedilmesi Kitabi’na uzanacak biçimde genis bir zaman araliginda bir medeniyet inançlari, ötedünya tasavvuru, tanri tasvirleri ve zengin hayalgücünün gelisip degisimine tanik olacaksiniz. Her bir kitabin resimlerini görebilecek ve garip figürler olmanin ötesinde bir seye tekabül eden hiyerogliflerin anlamini tek tek okuyup ögrenebileceksiniz.
Ana Hatlariyla Misir Tarihi’yle bizi Misir’in politik dünyasinda bir tarih gezintisine çikaran, Misirbilime Giris’le kadim Misir üzerine çalisma disiplininin ayrintilarini sunan Erik Hornung bizi bu kez Günesin gece yolculuguna katilmaya, yeraltini katetmeye ve Ölümsüzlüge davet ediyor.
(Arka Kapak)
Milattan önce ikibinli yillarda yazilmaya baslayan öte dünya metinleri, etkilerini ilk dönem Islamiyetin bazi inançlarina nüfuz edecek kadar uzun süre korumustur. Günümüzde de gerek Misirbilim arastirmacilari gerekse de modern psikanaliz, edebiyat ve dinbilim çalismalarinin temel kaynagidir.
Çevirmen
Zehra Aksu Yılmazer
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli