Hz. Peygamber’in biyografisi tarihin erken dönemlerinden itibaren sayısız çalışmaya konu edilmiştir. Bu çalışmaların bir kısmında onun hayat serencamı kronolojik olarak anlatılmış, bazılarında ise belirli bir özelliğine odaklanılmıştır. Elinizdeki kitap, siyer yazımına farklı ve yeni bir tarz kazandırarak Hz. Peygamber’in hayatının stratejik yönlerini tespite çalışmakta, bu sayede günümüz toplumları için bir anlayış tarzı ve algı haritası belirlemeyi hedeflemektedir.
Yazar kitapta Hz. Peygamber’in gönderilmesinin hemen öncesinde ve onun peygamberlik görevini yürüttüğü esnada dünyaya hâkim olan politik ve stratejik gerçekliğin bütüncül bir portresini çizmektedir. Ancak bu çabasında yalnızca İslami kaynakları referans edinmekle yetinmemiş, aksine Hz. Peygamber’in etkileşim içine girdiği uluslararası ve ekonomik gerçekliğe farklı perspektiflerden ışık tutacak Bizans, Himyer, İran ve Habeş kaynaklarını da kendine başucu kaynakları edinmiştir.
Son olarak elinizdeki kitabın yazılmasındaki amacın Hz. Peygamber’in başarılarını sıralayarak o güzel maziyi yâd edip avunmak olmadığını belirtelim! Eserin telif edilmesine ilham veren yegâne gaye, bugünün gerçekliğinin muhatabı olan bizlere politik ve stratejik bir bilinç kazandıracak epistemolojik bir yöntemin ve bütüncül bir sistemin inşa edilmesi arzusudur.
Yazar Hakkında:
WADAH KHANFAR, 1968 yılında Filistin’in Cenin şehrinde doğdu. Ürdün Üniversitesinde mühendislik alanında lisans eğitimini, Sudan Uluslararası Üniversitesinde ise felsefe alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. ‘Afrika Çalışmaları’ alanında diploma sahibi olan Khanfar, ayrıca Uluslararası Politika alanında Onur Derecesi ile taltif edildi. Üniversite eğitimi sırasında öncülüğünü yaptığı öğrenci birliği aracılığıyla forumlar, festivaller ve gösteriler düzenleyerek karizmatik bir lider olarak adından söz ettirdi.
1997 yılında ‘Al Jazeera (El Cezire)’ ile basın dünyasına adım atan Khanfar, Güney Afrika’dan Hindistan’a, Afganistan’dan Irak’a birçok coğrafyada muhabir olarak görev yaptı. 2003 yılında Al Jazeera, 2006 yılında ise Al Jazeera Network Genel Müdürlüğüne getirildi. Bu dönemde iki kanalı bulunan Al Jazeera televizyonunu genişleterek Al Jazeera Arabic, Al Jazeera English, Al Jazeera Documentary, Al Jazeera Media Training and Development Center, Al Jazeera Center for Studies’i kurum bünyesine kattı. Khanfar, 2011 yılında dış politika alanında en iyi 100 uluslararası düşünürden biri seçilmiş ve Fast Company dergisi onu iş dünyasındaki en yaratıcı kişiler arasında göstermiştir. Wadah Khanfar 2011 yılında Al Jazeera Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmıştır.
Orta Doğu halklarının ekonomik refahı, sosyal özgürlüğü ve siyasal gelişimi konularında faaliyetler yürüten “Al Sharq Forum (Doğu Forumu)”un yanı sıra “Münteda’l-amel el-Müşterek (Ortak Çalışma Forumu)” başkanlığını yürüten Wadah Khanfar, ayrıca “International Crisis Group (ICG)” ve “Global Editors Network (GEN)” Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir.
Kullanılan Reklam Mecraları: Instagram, Twitter, Facebook, website.
Kitapla Alakalı Anahtar Kelimeler:
• Siyaset
• Din
• Siyer
Çevirmen
Mehmet Yuşa Solak, Hasan Hacak
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli