2017 yılı Ağustos ayında 90. yaşını kutladığımız Heybeliada Aşığı Nejat Gülen’in Adalı Yayınları’ndan çıkan altıncı kitabı Heybeliada.
Heybeliada Adalı Yayınları’nın Nejat Gülen imzasını taşıyan altıncı kitabı ama Nejat Gülen’in ilk kitabı. 1982 yılında ilk baskısı yapılmış. Kısa sürede tükenmiş. İkinci baskısını ise 1985 yılında, bazı eklemelerle Tekin Yayınevi yapmış.
Nejat Gülen bu kitabının önsözünde Bu, ne kuru bir tarih kitabı, ne sosyolojik bir etüd, ne anı, ne de bir romandır; bunların hepsini kapsayan, kendine özgü bir Heybeliada kitabıdır. Ayrıca itiraf etmeliyim ki bu kitabı yazmaktaki esas amacım, Heybeliada tutkumu, Heybeliada aşkımı tatmin etmekten başka bir şey değildir. diyor.
Daha fazlası için sözü ustalara bırakalım:
Bakmayın siz Ada’nın İstanbul sınırları içinde olduğuna. İstanbullu çok az bilir Adalar’ı... Neja Gülen, doğma büyüme Heybeliadalı.
-Hasan Pulur
Gülen’in Heybeliada adlı kitabını ilgiyle okumuştum. Kırk yıllık bir yaşantının Heybeli’si, çeşitli kişileri ve özellikleri ile..
-Oktay Akbal
Gerek Heybeliada gerek Heybeli’de Yaz Sonu değişen uygarlığın, başkalaşan toplumun unutulmaz duyarlı tanıkları olarak hayatımızda çok önemli bir yer kaplayacak.
-Doğan Hızlan
Orhan Veli, Kapalıçarşı kapalı kutu, demişti, biz de Heybeliada deyip geçmeyelim. Heybeliada kapalı kutu. Nejat Gülen’in kitabını okuduktan sonra giderseniz, Heybeliada gözünüze biraz başka görünecek, çünkü oradaki yaşantılar canlanacak belleğinizde, taşı toprağı insan olan bir tarih...
Nejat Gülen’i bu güzel kitabından ötürü kutlarım. Turistik bilgiler verir gibi başlayıp, bir roman yazmış. Onun böylesine güçlü bir öykücü olduğunu bilmiyordum.
-Melih Cevdet Anday
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli