Fahişe Çilekler, iki çocuğuyla birlikte yaşayan, öğretmen Sevinç Hepgüler’in hikâyesini anlatıyor. Tek başına ayakta kalmaya çalışırken bankalar, kredi kartları, alışveriş merkezleri ve zaman zaman içinden çıkamadığı takıntılı ruh halleriyle verdiği bazen komik, bazen trajik mücadeleyi gülümseyerek okuyacaksınız.
Güldem Şahan bu romanında günümüz insanının çoğu zaman sistem tarafından dayatılan tüketim çılgınlığının ağına nasıl düştüğünü ve o ağın içinden kurtulmak için gösterdiği çabayı; esprili, yalın ve sıcacık bir dille anlatıyor. Romanın eğlenceli isminin sürprizi kitabın sayfaları arasında okuyucularını bekliyor.
“İnsanları tüketime kışkırtmak, vahşi kapitalizmin kucağına atmak için yazılmış bu kitap… Kıyamet vahşi kapitalizm yüzünden kopacak sersem.”
Yazar Hakkında:
Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra lise ve kolejlerde İngilizce Öğretmenliği yaptı. Yirmi yıl boyunca Yeditepe Üniversitesi Hazırlık Okulu’nda okutman olarak çalıştı. İlk öyküleri Şiirce ve Mavi Ada dergilerinde yayımlandı. 2004 yılında Tudem Edebiyat Ödülleri’nde Arkadaşım Horoz Leylek ve Diğerleri adlı dosyası ile birincilik ödülünü, 2006 da Gülgez adlı romanı ile Everest İlk Roman Ödülü’nü aldı. Savaş mağduru çocuklara adadığı bir üçlemesi var; Martı ve Savaş, Topun İki Rengi ve Kuzey Yıldızı (Tudem Yayınları)
Çocuk Edebiyatı alanındaki diğer kitapları; Şaka Gibi, Arkadaşım Horoz Leylek ve Diğerleri, Sokak Haberleri, Yaz Kampı, Ekran Kaçkınları.
Yayınevimizden çıkan diğer kitapları; Periler Koyu (çocuk öykü), Babaannemin Evi (çocuk öykü), Beşinci Mevsim (gençlik roman), Gülgez (roman), Babaannemin Evi 2 (çocuk öykü)
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli