BİR HAFTADA ÜÇ PAZAR
Hakikat, kurgudan daha tuhaftır.
Gerilim, polisiye ve gotik türün öncülerinden biri olarak tanıdığımız Edgar Allan Poe’nun yaratıcı zekâsında hiciv ve mizah hikâyeleri ayrı bir öneme sahiptir. Çoğunlukla gerilim ustası olarak tanınsa da hatırı sayılır bir yere sahip olan mizahi hikâyelerini derlediğimiz Bir Haftada Üç Pazar’da Poe, kelime ve cümle oyunlarıyla, kurgusal şaşırtmacalarıyla okuru kendine hayran bırakıyor.
Şeytanla Başın Üstüne Asla İddialaşma, Bay Zımbırtı Bob’un Edebi Hayatı, Şehrazat’ın Bin İkinci Gece Masalı, Mumyayla Sohbet gibi hikâyelerin yer aldığı kitap, Edgar Allan Poe’nun bütün hikâyelerini okumak üzere yola çıkan herkesi hem tebessüm ettirecek hem de üzerine düşünmeye sevk edecek bir deneyim vaat ediyor.
KIZIL ÖLÜMÜN MASKESİ
Dehşet ve bela asırlar boyu insanların hayatına sinsice sokulmuştur.
19. yüzyılın öncü gerilim, polisiye, korku ve gizem yazarlarından Edgar Allan Poe, bugün Amerika’nın en büyük yazarları arasında anılır. Kendisinden sonra pek çok ismin faydalanacağı yaratıcılıkta özgün hikâyeler yazmış, sözcüklerden gerilim dolu gerçekçi bir dünya meydana getirmiştir. Zorlu yaşamının yanı sıra hikâye ve şiirlerinin üslubundaki başarı sayesinde bugün hâlâ çokça merak edilen ve okunan yazarın “gerilim” tarzındaki hikâyelerini Kızıl Ölümün Maskesi’nde bir araya getirdik.
Usher Konağı'nın Çöküşü, Kara Kedi, Kuyu ve Sarkaç gibi meşhur hikâyelerinin yer aldığı elinizdeki kitap gerilim tutkunlarını Edgar Allan Poe’nun muhteşem zihnindeki dünyaya davet ediyor.
MORGUE SOKAĞI CİNAYETLERİ
İnsan çelişkiyi ancak kendi kalbine dönerek çözebilir.
Bugün dedektiflik hikâyelerinin öncü isimlerinden biri olarak anılan Edgar Allan Poe’nun değeri döneminde edebiyat çevrelerinde anlaşılmasa da o, sonrasında pek çok ismi etkilemeyi başarmıştır. Morgue Sokağı Cinayeleri’nde yarattığı C. Auguste Dupin karakteriyle de polisiye türünde ölümsüzleşmeyi başarmıştır. Öyle ki bu karakterle Arthur Conan Doyle’un yarattığı dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes’a ilham olmuştur.
Gizem hikâyelerinin derlemesi olan elinizdeki kitapta, Morgue Sokağı Cinayetleri, Marie Rogêt’nin Gizemi, Çalınan Mektup, Altın Böcek gibi hikâyeler sizi bekliyor. Bütün hikâyeler serisinin bu kitabını okurken Edgar Allan Poe’nun yaratıcı kaleminin yılları aşan büyüsüne kapılacak, sözcükler arasındaki dehşeti benliğinizde hissedeceksiniz.
TUHAFLIK MELEĞİ
Kelimeler her daim kuşku taşır içinde.
Edgar Allan Poe, korku ve gizem hikâyeleriyle öne çıkan, hem Amerikan edebiyatının hem dünya edebiyatının en önemli yazarlarındandır. 19. yüzyılda gerilim, polisiye, korku gibi türlerde öncülük etmesinin yanı sıra, onu benzerlerinden ayıran kuvvetli bir biçimsel yönü vardı. Döneminde dehasının değeri anlaşılmasa da, trajik yaşamının sona ermesinden uzun bir süre sonra, günümüzde kıymetle anılmaktadır.
Tuhaflık Meleği, onun bütün hikâyelerini derlediğimiz serinin fantezi ve macera hikâyelerini içeren kitabı. Şaşırtıcı bir zihnin ürünü olan bu hikâyeler arasında kelime oyunları ve felsefi bir altyapıda oluşturulmuş Eiros’la Charmion’un Söyleşisi, Soluğunu Yitirmek, Bay Valdemar Vakasındaki Hakikat gibi birçok metin bulunuyor.
Yazar Adı
Edgar Allan Poe
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli