Kullugunun son noktasina gelen insan hiçtir ve Hep’e ayni olmustur. Hep, kendini hiçe ulasan kulunda görmeye baslar.
Zati itibariyla Allah, sonsuz bir deniz. Insan ise o denizden alinmis bir damla su gibidir. O damlanin denizden alindiginin ve aslinin su oldugunun bilinmesi önemlidir ki bu da denizdeki ve damladaki zatin, yani hakikatin fakli olmamasi demektir.
An denen nokta, ask noktasidir. O noktanin verdigi hareketle dolasma, gezinme ve uzaklasma olunca, zaman kavrami ortaya çikar. O noktada ne derinlik, ne uzunluk vardir ama uzaklasilinca zaman ortaya çikmaktadir.
Tevhidde biren baska bir sey yoktur. Her sey birin bir baska bire eklenmesiyle ortaya çikar. Burada görülen çokluk, birin aynalardaki görüntüsünden baska bir sey degildir.
Elh-i tevhid bilerek, Allah için çalisir. Digerleriyse kendileri için çalistiklarini zannederek, bilmeden. Allah için çalisirlar.
“Noktanin Sonsuzlugu“, tasavvufun temel kavramlarini derinlemesine açiklayan bir kaynak kitaptir. Lütfi Filiz’in yillar süren sohbetleri, konusmadaki akici üslup korunarak ve dilin anlasilir olmasina özen gösterilerek hazirlanmistir. Dört ciltten olusan kitabin son cildi Tevhid, Vahdet, Mürsit, Sohbet, Mürit, Seyr-i Sülük ve Insan-i Kamil konularini içermektedir.
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli