Hayatta, vazgeçemeyecegimiz bilgiler vardir. Konusmayi, saymayi, okumayi, yazmayi bilmeden normal bir sekilde yasamak, baskalariyla iletisim kurmak olanaksizdir. Üstelik, hiçbir sey bilmeden, ilgimizi çeken meslegi ya da sporu nasil seçebiliriz? Müzigin, resmin, tarihin ilgimizi çekip çekmedigini, yabanci dilleri konusabilmenin iyi olup olmadigini nasil bilebiliriz? Ne kadar çok sey bilirsek, o kadar çok seçenegimiz olur ve çok daha özgür oluruz.
Yasami ve dünyanin isleyisini anlamaya çalisan çocuklara, temel kavramlari dogru sorular sorarak düsündüren dizinin bu kitabi, onlarin yasamindan ve karsilastiklari olaylardan yola çikarak, "bildiklerimiz"i ve "bilmediklerimiz"i tartisiyor. Hem çocuklar hem ögretmenler hem de anne babalar için benzersiz bir kaynak niteligindeki kitap, özellikle 4, 5 ve 6. siniflar için ideal.
Türkiye’de 012 Benetton’un katkilariyla yayimlanan dizide, dogru ve etkili düsünmenin yollari, yasamin içinden küçük örneklerle tartismaya özendiriliyor. Dizinin kitaplarinda birey olmak, kimlik, duygu ve düsünceler, sorumluluk, siddete karsi olmak, sosyal etkilesim, vatandaslik, katilim, demokrasi, benzerlikler ve farkliliklar, degisim ve süreklilik, ulus, liderlik, savas ve güç gibi yan ögrenme alanlarina iliskin konularin tartisildigi pek çok renkli örnek bulunuyor.
merak - bilginin önemi - teknoloji - çokbilmislik - seçim yapabilme - karar verebilme
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli