Homer Kitabevi'nin fotografçilik konusundaki yayinlari arasinda Dogada Fotografçilik, Fotografta Rengin Sirlari, Dogada Dijital Fotografçilik ve Fotograflar Yorumlar kitaplari sayilabilir. Yayinevimiz, AVA Akademisi'nin Temel Fotografçilik dizisinden Fotografta Kompozisyon kitabini da konunun meraklilarina sunmaktadir. AVA Akademisi'nin bu diziden Isik, Siyah Beyaz Fotograf Çekim Teknikleri, Renkli Fotograf Çekim Teknikleri, Renk ve Pozlandirma gibi baska kitaplari da mevcuttur...
Basarili bir fotografin olusturulabilmesinin temel taslarindan ilki isiksa, ikincisi de kompozisyondur. Isin içine katilan diger teknik beceriler her ne olursa olsun, eger bir görüntünün temel düzenlemesi eksikse, geride izleyicinin ilgisini üzerinde toplayabilecegi pek bir sey kalmaz. Peki, öyleyse bir kompozisyonu basarili yapan etkenler nelerdir? Bunun için acaba kurallara mi uyulacaktir yoksa kurallar mi yikilacaktir? Fotografta Kompozisyon kitabi, fotograf çekmeye yeni baslayanlarin kompozisyon olusturmayi gelistirmek için ihtiyaç duyacaklari her seyi kapsayan alti ana bölüme ayrilmistir. Bunlar arasinda kompozisyonun temel konulari, biçimsel unsurlarin irdelenmesi, mekân ve zamanin nasil düzenlenecegi, gerçek yasamin 'kurallarinin' ögrenilmesi ve bunlarin ötesinde, kitapta sunulan fikirlerin ilginç, dikkat çekici ve güçlü fotograflarin olusturulmasinda nasil kullanilabileceginin örnekleri yer almaktadir. Kitap, hem zihni bilgilendirmek hem de göze ilham vermek amaciyla bastanbasa fotograflarla görsellestirilmistir.
Fotograflariyla katki verenler:
Henri Cartier-Bresson, Dorothea Lange, James Nachtwey, Martin Parr, Marc Riboud, David Hockney, Duane Michals, Harry Callahan and John Darwell, among many others.
Baslica konular:
Kompozisyonun temel kurallari, bakis açisi, perspektif, ölçek, biçimsel unsurlar, nokta, çizgi, sekil, biçim, doku, kalip, ton, renk, mekân düzenlemesi, çerçeve, denge, mekân, zaman düzenlemesi, karar ani, seri çekimler, uygulamalar, manzara, duragan yasam, portre, belgesel, eylem, spor, sanatsal çekimler, reklam, özgünlük, sayisal görüntüleme.
Sayfa Sayısı
karışıkçokrenkli